Flera personer sitter runt ett bord och har möte. En del papper/broschyrer ligger på bordet. Det står fler orangea kaffekoppar på bordet.

Två avgörande normer för att få en arbetsgrupp att bli framgångsrik

Google har hittat två avgörande normer för att få en arbetsgrupp att bli framgångsrik. Främst handlar det om något så enkelt som hur människor i en grupp behandlar varandra. Å ena sidan handlar det om att i samtliga grupper så  ungefär lika mycket och de vågar göra sin röst hörd. Grupper där det existerar så kallade ”gaphalsar” presterar däremot sämre än genomsnittet.

Å andra sidan fanns det en i en framgånsrik grupp en stor medvetenhet inom teamet om hur personer i gruppen verkar må och man respekterade varandras eventuella humörsvängningar. Vidare så var personer i ett framgångsrikt team i öppna och det finns utrymme för att vara personlig. Idén om att ha ett ”work face” var det ingen som gillade.

Tyvärr så ger vi inte alltid varandra detta utrymme, vilket är synd, för inget är väl egentligen så enkelt och så självklart i en grupp som att se individen och att behandla varandra väl. Eller?

En reaktion till “Två avgörande normer för att få en arbetsgrupp att bli framgångsrik

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.