Bild på en hund (pug) som ligger på golvet och ser ledsen ut.

Hur gör du för att motivera dig?

Motstånd, motstånd, motstånd, vi möter alla olika typer av motstånd i vår vardag. I denna mörka decembermånad handlar mitt motstånd om att motivera mig till att överhuvudtaget komma igång, att börja jobba och bocka av allt på att göra-listan. Och, när jag känner så brukar jag ta fram min motivationslista, där jag väljer en punkt för att bättre motivera mig för dagen, så här ser den ut:

Var i ligger min passion för det jag gör?
Jag behöver påminna mig om detta för att kunna motivera mig och ilband för att ta tag i sånt som jag tycker är tråkigt eller som tar emot att göra.

Hur är din start på dagen?
Hur kan jag ge mig själv en bra start på dagen, särskilt om det är en dag med mycket att göra, resor och många möten. Den här veckan har jag lyssnat på god musik till frukosten och ätit min favorityoghurt  =)

Tänk som en löpare!
Vad menar jag med det, jo för att orka springa så måste man även kunna stanna upp, andas, ta nya andetag och kunna fokusera om om jag ramlar. Sedan ställa sig upp och springa igen. Samma är det med jobbet där vi behöver stanna upp, ta nya andetag och fokusera om.

Just DO IT!
NIKE har sagt det så bra, ibland är det bara att göra´t. Utan att tänka, känna eller reflektera. Gör det bara, för att det måste göras.

Why?
Det handlar om varför du gör det du gör? i stort och smått, och finns det inget svar så gör det inte 😉

5 minuters metoden
Det du just nu tycker känns mest tungt att ta tag i, göra, planera, genomföra. Ge det 5 minuter, så lovar jag att det kommer att kännas bättre och motståndet lite mindre.

Träffa en motivationskompis!
Vem blir du motiverad, inspirerad och peppad av? När motivationen är låg, se till att ta en lunch, fika, promenad eller ring den personen som du vet alltid ger dig bra energi eller som du känner dig pepp efter att ha träffat. Jag lovar att det hjälper!

Så, idag får det nog bli en lunch med min motivationskompis!